Graikiškas šviežias, sūryminis, baltas, minkštos tekstūros su netaisyklingomis skylutėmis sūris, pasižymintis pikantišku skoniu bei gaminamas iš pasterizuoto avių ir ožkų pieno.
Pasterizuoto avių ir ožkų pieno sūris, kilęs iš Graikijos, turintis PDO (Protected Designation of Origin, liet.k. saugoma kilmės vietos nuoroda) statusą. Sūris gaminamas tik griežtai apibrėžtuose Graikijos regionuose iš avių bei ožkų, išaugintų tuose regionuose, pieno. Tai 43% riebumo sūris, brandinamas sūryme keletą mėnesių. Pagamintas sūris neturi žievės, yra minkštos tekstūros, su netaisyklingomis skylutėmis. Feta pradėta gaminti Kretoje, bet vėliau paplito visoje Bizantijos imperijoje. Jos gaminimo procesą aprašė dar Homeras. Iki šių laikų Feta gaminama labai panašiai. Sūrymas yra labai svarbus ingredientas kokybiško Feta sūrio gamyboje ir atlieka keletą funkcijų: jis užtikrina pH sumažėjimą, kuris yra būtinas siekiant gauti reikiamą sūrio konsistenciją, ir nokinimo sąlygas, suformuojant Feta sūrio rūgštų skonį.
Salotos (ypač graikiškos arba su vaisiais), alyvuogės, makaronų patiekalai, sriubos, padažai.
GėrimaiPutojantis, lengvas arba svarus baltas vynas.